Sensitive Horsemanship Sensitive Horsemanship Sensitive Horsemanship Sensitive Horsemanship Sensitive HorsemanshipWendy Van de Velde

mijn reis naar de meest paardvriendelijke filosofie

WENDY VAN DE VELDE

Doorheen de jaren heb ik ervaren hoe belangrijk het is om mijn hooggevoeligheid toe te laten in de nabijheid van paarden.  Ik merkte dat als ik meer en meer vanuit mijn gevoel ging werken er een diepere connectie ontstond met mijn paarden.

Ik voelde hen nog beter aan als voorheen en kon mij zo nog beter op hen afstemmen.  Het was zelfs zo dat ik dit ook ervaarde bij mijn klanten en hun paarden van zodra ik ook in hun nabijheid mijn sensitiviteit durfde toe te laten en deze in te zetten voor hen.

Mijn hoogsensitiviteit is intussen mijn kracht geworden om mensen en paarden in verbinding met elkaar te brengen.
Ik begeleid vooral western- en recreatieruiters die meer vanuit hun gevoel hun paard willen trainen in zowel grondwerk als onder het zadel.

Op mijn reis naar de meest paardvriendelijke filosofie van paarden trainen, heb ik mij laten inspireren door:

Klaus Ferdinand Hempfling

Een reis naar Denemarken in 2011 waarbij ik op zoek ging naar bevestiging van wat ik een hele tijd al voelde, maar niet kon terug vinden, bracht mij bij de Horses Today cursus van KFH. Ik wou zien hoe je vanuit je innerlijke kracht paarden kan trainen. Achteraf leek het zo logisch, omdat je het niet buiten jezelf moet gaan zoeken, maar in jezelf. Uit mijn reis naar Denemarken en het volgen van deze cursus leerde ik de volgende les. Blijf geloven in wat je voelt ook al is dat iets dat onbekend lijkt. Tijd heb je nodig om je verstand zo ver te krijgen dat wat je hart voelt de enige weg is.

Margrit Coates

Door de workshop van Margrit in 2012 bij de Cavalerie in Brussel kreeg ik inzicht in wat ik vaak onbewust aan het doen was bij mijn paarden. Connectie maken met hen op een dieper niveau via fysiek contact. Ik volgde op die momenten mijn gevoel en mijn paarden en zag hoe zij hierop reageerden zonder er een verklaring voor te hebben. Deze workshop maakte mij bewust van het onbewuste. Eén ding is zeker, je verkrijgt een connectie met je paard op een heel ander niveau. Eentje die heel diep reikt.

Nanda van Gestel

Eind 2013 bracht één van mijn paarden me bij Nanda.  Haar boeken inspireerden mij één voor één en zijn échte aanraders.  Op een zeker moment had ik persoonlijke informatie nodig. Een consult volgde, met een zeer uitgebreid verslag van Nanda haar contact met mijn paard. Daarna volgden er nog consulten voor mijn 2 andere paarden. Deze consulten zijn een grote meerwaarde voor mij geweest. Ze gaven mij andere inzichten in de paardenwereld en de kracht om door te gaan op mijn pad samen met mijn paarden, zij aan zij.

Mijn reis zet zich nog steeds verder, want ik ben er van overtuigd dat we nog veel van onze paarden kunnen leren.  Een leven lang.  Graag begeleid ik jou op jouw reis om je in verbinding met jouw paard te brengen.

 

Paardentaal Magazine

Vanuit mijn passie voor paarden en het inspireren van paardenliefhebbers heb ik in augustus 2016 het online Paardenmagazine Paardentaal opgericht.

Onze Community Blog kan je vinden op www.paardentaal.be